• SEO-proces
 • Hieronder vind je de meest belangrijke gereedschappen en methodes in ons proces van zoekmachine optimalisatie (SEO-proces). Pepermunt SEO richt zich met name op Google, simpelweg omdat deze zoekmachine in Nederland een marktaandeel heeft van maar liefst 93%.

  Google Analytics

  We houden nauwlettend in de gaten wat er gebeurt op jouw website met behulp van Google Analytics.

  • Hoe vaak wordt de website bezocht?
  • Hoe komen bezoekers op de website terecht?
  • Via welke zoektermen belanden mensen op de website?
  • Welke pagina’s worden het best bezocht?

  SerpBook

  We gebruiken het programma SerpBook om dagelijks te meten hoe jouw website scoort op bepaalde zoektermen in verschillende zoekmachines. Dit levert duidelijke grafieken op waarin je goed kunt zien wat de resultaten van onze inspanningen zijn.

  Google Sitemap

  Een sitemap is de inhoudsopgave van een website. Wij sturen een sitemap naar Google, zodat Google de structuur van jouw website sneller begrijpt.

  Local SEO

  Google toont steeds vaker lokale zoekresultaten op de eerste pagina. Wanneer jouw product of dienst zich hiervoor leent, is het zeer waardevol om in deze resultaten te worden opgenomen. Hier kunnen wij invloed op uitoefenen, bijvoorbeeld door jouw website aan te melden bij Google Maps.

  Keyword Analyse

  Keywords zijn zoekwoorden of zoektermen aan de hand waarvan zoekmachines jouw website weergeven in de zoekresultaten. Hoe relevanter jouw website is voor een bepaalde zoekopdracht, hoe hoger deze in de resultaten wordt weergegeven. Wij onderzoeken onder andere:

  • Op welke zoektermen wil je goed gevonden worden?
  • Wat is de concurrentie op deze zoektermen?
  • Op welke zoektermen wordt vaak gezocht?

  Backlinks

  Backlinks zijn links naar jouw website. Wanneer er veel links naar jouw website zijn, heeft dit een positief effect op de waardering van de website door zoekmachines. Hierin vindt Google kwaliteit steeds belangrijker dan kwantiteit.

  Optimalisatie tekst en structuur

  De meest belangrijke componenten voor een goede vindbaarheid zijn de tekst en de structuur. Zoekmachines ‘lezen’ de teksten op websites om te bepalen waar deze over gaan en hoe relevant een website is voor een bepaalde zoekopdracht. Een goede structuur geeft de zoekmachine meer duidelijkheid in dit proces.

  HTML optimalisatie

  HTML is één van de programmeertalen die wordt gebruikt bij het bouwen van een website. Door HTML zijn tekst, links en illustraties van een website zichtbaar en leesbaar voor de bezoeker. Door belangrijke woorden en termen te voorzien van de juiste codes, wordt een website beter vindbaar.

  Posted in: SEO